X

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους πελάτες μας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση αποδέχεστε τα cookies της ιστοσελίδας μας.

Πολιτική Απορρήτου
Αποδοχή και Κλείσιμο

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή προϊόντων είναι να έχετε στην κατοχή σας το σχετικό παραστατικό αγοράς που αποδεικνύει την συναλλαγή (π.χ, Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο Πώλησης/Δελτίο Αποστολής κ.ο.κ).

Ελαττωματικά Προϊόντα

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην Εταιρεία μας για την αντικατάσταση αυτού. Η Εταιρεία μας θα αντικαταστήσει το προιόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι όροι της πολιτικής επιστροφών της Εταιρείας. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος εφόσον ο καταναλωτής επιθυμεί ρητώς την αντικατάστασή του θα λάβει μέσω e-mail εκπτωτικό κωδικό κουπονιού ίσης αξίας για αγορά άλλου/ων προϊόντος/ων, με το οποίο μπορεί να προβεί σε νέα παραγγελία ή απλώς να αντικαταστήσει το προϊόν που επιστρέφει.

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση.

Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας που εσείς αποκτήσατε ή ένας τρίτος διάφορος του μεταφορέα και υποδειχθείς από εσάς απέκτησε τη φυσική κατοχή των αγαθών.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε την ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία "CROPSCIENCE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ",δ.τ. "CROPSCIENCE P.C." που εδρεύει στην Αθήνα, Μαυρομιχάλη 11,ΑΡ. ΓΕΜΗ: 131348901000 για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο, φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Το δικαίωμα υπαναχώρησης που προβλέπεται στα άρθρα 3ε έως 3ια Ν. 2251/1994 δεν ισχύει α) στην προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα, β) στην προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, γ) στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων και δ) στην προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωσή σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Τα προϊόντα που αγοράστηκαν πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση συνοδευόμενα από το σχετικό παραστατικό (απόδειξη - τιμολόγιο) πώλησης.

Εφόσον η αγορά είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση (πίστωση) του λογαριασμού του καταναλωτή, μέσα σε διάρκεια 14 ημερολογιακών ημερών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο τηλ. 2103623427 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@growacademy.eu για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Συνέπειες της υπαναχώρησης

Εάν υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, θα σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που λάβαμε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης (εξαιρουμένων των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθούμε την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση.

Θα εκτελέσουμε την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν εσείς έχετε συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό· σε κάθε περίπτωση, δεν θα σας χρεωθούν έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων.

«Δικαιούμαστε να καθυστερήσουμε την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβουμε πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου εσείς παράσχετε αποδείξεις ότι στείλατε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.». Εσείς οφείλετε να στείλετε πίσω τα αγαθά ή να τα παραδώσετε σε εμάς, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την παρούσα σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Εσείς θα επιβαρυνθείτε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των αγαθών. Εσείς φέρετε ευθύνη μόνο για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσετε τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών (Ο χειρισμός και η εξέταση των προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπο με τον οποίο θα σας επιτρεπόταν η διενέργεια αυτών σε κάποιο φυσικό κατάστημα).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε φυσικό μας κατάστημα

Μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε φυσικό μας κατάστημα, όπου το προσωπικό μας θα ελέγξει την κατάσταση του προϊόντος και θα σας εξυπηρετήσει. Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε αντικατάσταση του προϊόντος ή αλλαγή του προϊόντος με κάποιο άλλο, συστήνεται να επικοινωνήσετε προηγουμένως με το κατάστημα μας, ώστε να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα του νέου προϊόντος.

Αποστολή προϊόντος

Μπορείτε να μας αποστείλετε το προϊόν ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

Αρχικά συσκευάζετε το προϊόντα στο κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας. Μέσα στη συσκευασία τοποθετείτε συνοδευτικό σημείωμα / επιστολή που αναφέρει λεπτομέρειες για την επιστροφή. Τέλος, αποστέλλετε το δέμα, μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας, υπόψιν Τμήματος Επιστροφών.

Για περαιτέρω απορίες και καθοδήγηση σχετικά με την αποστολή του προϊόντος μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 2103623427.

Ακυρώσεις παραγγελιών

1. Εφόσον καταχωρίσετε την παραγγελία σας στον ιστοχώρο μας ή πραγματοποιήσετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας, ή αποστείλετε FAX με την παραγγελία σας, σε ώρες εκτός του ωραρίου λειτουργίας της εταιρείας, είναι δυνατή η ακύρωσή της α) με μεταγενέστερο της παραγγελίας e-mail στο info@growacademy.eu, εφόσον αυτό αποσταλεί και ληφθεί από την εταιρεία πριν τις 9:00 π.μ. της ημέρας που έπεται της λήψης του e-mail παραγγελίας β) με ενημέρωση της εταιρείας, στο τηλ. 2103623427 , εφόσον τα προϊόντα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί προς αποστολή.

2. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά στο τηλ. 2103623427, ή με e-mail στο info@growacademy.eu ή επισκεπτόμενοι το κατάστημά μας, εφόσον τα προϊόντα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί προς αποστολή. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να γνωρίζετε τον αριθμό της παραγγελίας σας.

Παρατηρήσεις

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιήσει νομίμως την πολιτική επιστροφών του, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον ιστοχώρο του.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών από τον καταναλωτή, η εταιρεία, διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης ή αντικατάστασης των προιόντων μας, ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις (αρθρ. 281 ΑΚ).

Εφόσον δεν τηρηθεί η νόμιμη ως άνω διαδικασία ή δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή προϊόντος, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Πολιτική αντιμετώπισης παραπόνων

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας μας, βρίσκεται δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, πριν αλλά και μετά την παράδοση των προϊόντων μας, έτοιμο να σας λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και απορία. Στο τηλ. 2103623427, με e-mail στο info@growacademy.eu ή αυτοπροσώπως σε φυσικό μας κατάστημα μπορείτε να αναφέρετε το πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζετε σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας.

 RETURNS POLICY

PRODUCT RETURNS

A neccesary requirement for your return to be accepted is to be in possesion and of the receipt, invoice, shipment you where given at the time of purchase.

DEFECTIVE PRODUCTS

In case of a defective product contact us for replacement. We will replace the product if the following conditions are met: 1) The law rewuirements are met 2) The Returns Policy conditions are met. In cases of product returns where the customer explicitly requires a replacement he will receive a coupon code via email of equal value with the defective product, With this coupon code the customer will bw able to purchase goods of equal value or simply reorder the returned, defective product.Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην Εταιρεία μας για την αντικατάσταση αυτού. Η Εταιρεία μας θα αντικαταστήσει το προιόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι όροι της πολιτικής επιστροφών της Εταιρείας.


RIGHT OF WITHDRAWAL

You have the right to withdraw from a purchase 14 days after you physicaly aquire your products without having to justify your decision. Your right to withdraw terminates 14 days after you or a third party empowered by you (exluding the shipping / transport companies) physicaly aquired your products.

To excercize your right to withdraw from a purchase you have to notify Cropscience PC ( Mavromihali 11 Street, Athens, Attica, Greece, Registration Number: 131348901000) for you decision to withdraw, using a straightforward, non verbal medium (eg email, fax, mail service)

The right to withdraw as stated in greek law 2251/1994 articles 3e to 3ia is void in the following cases: a) For products with a short expiration date that are easily spoiled b) For sealed products, unsuitable for return due to safety or health issues that have been unsealed after delivery. 3) In case of personalized products or products that have been manufactured according to the customers specifications d) For products that after the delivery get mixed up with other elements, due to their nature.

To excercixe your right to withdraw all you have to do is send the explicit, non verbal intention to withdraw before your right to withdraw expires. All products returned have to be in their original state, accompanied by the respective voucher (receipt, invoice).

If the order was paid wth a credit or debit card we will proceed to cancel the transaction and the refund will take place at sometime on the next 14 days.

ATTENTION: In any case of product return please contact us by phone at +302103623427 or by mail at info@growacademy.eu and we will be happy to guide through the neccesary steps.

CONSEQUENCES OF WITHDRAWAL

If you withdraw from your purchase we will refund the whole sum we received from you, including shipping costs ( excluding extra fees applied because of your decision to use a delivery method other than the most economic that we sugested) with no unjustified delays and in any case on the next 14 days after your explicit , non verbal request for withdrawal is brought to our attention.

The refund will be made using the same payment method that you used for the initial transaction, unless you explicitly ask for some other method of refund. In no case will you be charged an extra fee for refunding.

We have the right to hold the refund procedure until we receive the returned products or until you provide proof of shipment for the returned products, whichever occurs first. You have the responsibility to return the products by shipment or deliver them diectly to us, no longer than 14 days after you send your explicit non verbal application for withdrawal. If you choose to ship the producs back to us you will have to pay for the shipping charges. You are only responsible for any deduction in the value of the products if it occurs as a result of unnecessary handling (unnecessary to identify the nature, characteristics and functions of the product). Product handling should be made in a way permitted in a physical store.


PROCESS OF PRODUCT RETURN

In one of our physical stores

You can visit any Grow Academy store for your product returns. Our personel will check the condition of the products first and than proceed to issue your refund / product replacement. If you intent to replace the product we advise you to contact the store first to make sure your replacement product is available.

SHIPPING OF RETURNED PRODUCTS

Package the returned product in the original box you received it in. Also place inside a note / letter with details on the return. Finally, send us the package via the courier service that you originally received the products from with attention to the Returns Department. You will be charged with the shipping fee. For further information or guidance regarding the shipping of returned products contact us at +302103623427.


ORDER CANCELATION

1. After you have placed your order in our e-shop or with any other way (emai, fax or telephone) in non working hours, you can cancel it a) by sending an email at info@growacademy.eu before 9 am on the day after hte day your order was placed b) by contacting us directly on +302103623427. In any case your order cannot be canceled as soon as your products reach the courier / transport service for delivery. For your best service we advise you to know the number of your order.

2. In working hours you can cancel your orders by phone (+302103623427), by email (info@growacademy.eu) or by visiting our store as long as they haven't reached the courier / transport company for delivery. For your best service we advise you to know the number of your order.

NOTES OF INTEREST

Cropscience PC retains the right to modify or completely abolish the returns policy by publicing new terms and conditions on this website.

In case of repeated returns from a certain customer our company retains the right to deny the product return due to abuse of the right of withdrawal / replacement even if the forementioned terms and conditions are met ( art. 281 of the greek civil code)


In cases where the forementioned procedures and the legal requirements are not met, the product return / replacement will not be accepted and theproducts will be shipped back to customerwho will be charged with the packing and shipping fees.


COMPLAINTS POLICY

Our qualified personel will provide help and answer all your questions at any given time, before and after the delivery of your products. You can provide us feedback and complaints by phone (+302103623427), by email ( info@growacademy.eu) or by visiting us in our physical stores.

/div>